Buurtpreventie-info dd. 07-02-2023

Beste wijkbewoner,

Dat de dagelijkse criminaliteit zich de laatste jaren verplaatst heeft van de straat/woning naar internet zal niemand ontgaan zijn.
Internetcriminelen proberen eerst uw inloggegevens voor internetbankeren te achterhalen om vervolgens uw rekening leeg te roven.
Zelf kreeg ik de laatste tijd diverse, nogal knullige, emails met daarin het verzoek een klein bedrag te betalen voor de bezorging van een pakketje.
Als je op de meegeleverde link klikt kom je bijna zeker terecht op een nep-betaalsite waar de crimineel kan meekijken met de inloggegevens en het laat zich raden wat hij daarmee gaat doen.Linkjes zijn handig, maar tegelijk ook een risico om op een verkeerde site terecht te komen,
wees er altijd voorzichtig mee! Krijgt u een verdacht mailtje? Stuur het even door naar de Fraudehelpdesk [valse-email@fraudehelpdesk.nl] !
Vandaag is het “safer internet day” en daarom stuur ik onderstaand bericht van ‘veilig internetten.nl’ even door. Te bereiken via de volgende link.

https://mailing.veiliginternetten.nl/x/?S7a1.J9ra2b5P8fWxOh.ka25ufn.nPxk29zEzJzMvHS9slQgnZ6ZV5JalJdaUpKap5eXAwAA91&Z=-1324107085

Met vriendelijke groet,
Hans van der Marck