Sinterklaas 2016

Zondag 27 november was het weer zover; Sinterklaas zou ons met een bezoekje verblijden.

 

 

sinterklaas

 

Rond 10u45 verzamelden zich een heleboel kinderen met hun ouders of grootouders bij de ooievaar in afwachting van de pieten. Gelukkig kwamen ze snel van verschillende richtingen aanlopen en met in elke hand pepernoten kon de wandeling beginnen naar basisschool “de Hanevoet”. Dit jaar niet in de gymzaal maar in het vlooientheater van school. Koffie en thee stond er voor de ouders klaar, mogelijk gemaakt door Joyce Klompers en Nancy Walravens. Er stond daar op het podium een mooie stoel klaar voor Sinterklaas. Echter vonden de pieten dat ook een mooie stoel en een piet had al gauw plaatsgenomen op de stoel van Sinterklaas. Dit zorgde natuurlijk bij de kinderen voor veel ophef. Gelukkig waren er twee sterke kinderen die de piet van de stoel af konden trekken!

 

stoel


Na de nodige liedjes kwam Sinterklaas, elk kindje kreeg een handje en daarna ging hij op zijn praatstoel zitten. Wij weten nu van welke voetbalclub Sint fan is en van welke vooral niet! Ook de spelers kende hij bij naam en een rietje is een zeer essentieel item voor een bezoek van Sinterklaas.
Er werden twee winnaars uit de kleurplaten gekozen en nadat zij hun prijs hadden gekregen van Sinterklaas kon het cadeautjes uitdelen beginnen. Met enige hulp van Wietske Hoefsloot heeft uiteindelijk elk kind een cadeautje gekregen. Na tien tellen kon het cadeaupapier opengescheurd worden en was iedereen druk met zijn cadeau. Nadat nog enkele kinderen vragen konden stellen aan Sinterklaas liep het toch echt ten einde en moest Sint weer naar zijn volgende afspraak.
Dag Sinterklaasje, dag, dag, dag, dag en tot volgend jaar!

 


Alle foto's op: Foto's van Sinterklaas 2016