Buurtpreventie-info dd. 14-07-2018

Beste wijkbewoner,

Enkele bewoners van de Herinkhave worden de laatste dagen op hinderlijke wijze gebeld door onbekende nummers die afkomstig lijken uit de regio's Amsterdam en Rotterdam. Als ze opnemen wordt de verbinding meteen verbroken, bij terugbellen komt een mededeling dat er geen verbinding gemaakt kan worden. Men vermoedt dat het gedaan wordt om te controleren of mensen thuis zijn en meldt het daarom bij buurtpreventie.

Het betreft de nummers 010-3027855 en 020-2051474; als je die op internet opzoekt [bijvoorbeeld op www.wieheeftgebeld.nl] zie je dat deze nummers een slechte reputatie hebben en dat veel mensen erdoor lastig gevallen worden. Men vermoedt dat er een soort “callcenter” achter zit en dat de getoonde nummers ‘fake’ zijn. Waarschijnlijk niet bedoeld om uw aanwezigheid te checken, maar eerder om mensen te laten terugbellen naar doorgeschakelde dure buitenlandse betaalnummers zonder dat ze daar erg in hebben. Nooit terugbellen dus!!

En wat een mogelijk inbraakrisico betreft: de woning altijd goed afsluiten, kostbaarheden uit het zicht opbergen en buren vragen een oogje in het zeil te houden.

Met vriendelijke groet,
Hans van der Marck