Ted Krebbeks

We wonen alweer 22 jaar aan de Ulenpas 18.

Ik ben geboren in Heerlen op 28 juli 1951 en na mijn eindexamen aan het St. Jan’s College in Hoensbroek (HBS-B) ben ik in 1978 neergestreken in Eindhoven om verder te studeren aan de TH Eindhoven.

Daar ben ik in 1975 afgestudeerd in de Fysische Technologie (Scheikunde) bij professor Rietema, een collega van professor Tels (diens weduwe en zoon wonen nog steeds aan de Twickel). Na mijn studie was de dienstplicht nog in volle kracht aanwezig en ik heb mij 18 maanden lang bezig gehouden met het berekenen van “kogelbaantjes” als wachtmeester vuurregeling bij de 42ste Afdeling Veld Artillerie.

Standplaatsen waren Amersfoort, Breda en Assen.

Na mijn dienstplicht ben ik 1978 in dienst getreden van de grootste Nederlandse bierbrouwer (en dat is niet Bavaria) waar ik op 1 juli 2014 met (vervroegd) pensioen ben gegaan. Mijn werkzaamheden bij deze bierbrouwer bracht mij o.a. als expatriate naar St. Lucia, Tsjaad, Zaïre, Burundi, Congo-Brazzaville. Verder heb ik bijna alle landen in Afrika bezocht voor mijn werkgever en/of privé, plus alle bijna alle brouwerijen in Europa, Afrika en Zuid en Midden-Amerika. Mijn werkzaamheden waren divers maar kunnen het best omschreven worden als “bierbrouwer” met verantwoordelijkheid voor inkoop, productie, kwaliteit en in-huis logistiek.

Mijn huis aan de Ulenpas heb ik gekocht in 1983 maar dit is de eerste 10 jaar verhuurd geweest i.v.m. mijn verblijf in het buitenland.

Sedert 1993 ben ik weer gebaseerd in Nederland en dus vaste bewoner van mijn eigen woning.

Ik ben alweer 34 jaar getrouwd met Audrey en heb 4 kinderen (waarvan 3 het huis uit zijn, gelukkig) en twee kleinkinderen.

En nu ben ik dus met pensioen en dat geeft mij ruimte om me bezig te houden met andere activiteiten.

Ik sport 3-4 per week bij David Lloyds (fitness, zwemmen) en ik ben ik lid van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn zoon.

Daarnaast werk ik voor PUM Senior Experts, een NGO gelieerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het VNO-NCW. Zij sturen (gepensioneerde) experts naar een kleine 80 landen in de wereld voor korte missie van 1-2 weken in het MKB. Voor deze club was ik o.a. een week in Albanië om een brouwerijtje op te starten.

Maar al met al geen dagtaak dus ik dacht, de wijkvereniging kan er nog wel bij. Dus zodoende.

Binnen de wijkvereniging houd ik me bezig met buurtbeheer. Gezien mijn technische achtergrond en mijn kennis van project management denk ik zeker een goede bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de problematiek die heerst in de wijk. Dat betekent dus in nauwe samenwerking met de buurtbewoners, andere wijkverenigingen en de gemeente naar duurzame oplossingen zoeken, en deze uitvoeren zodat onze wijk nog aangenamer wordt om in te vertoeven.

Aan de leiband van de hond van mijn dochter loop ik dagelijks mijn rondjes door de wijk en ik heb al een goed beeld kunnen krijgen van de huidige problematiek in onze wijk zijnde: wijkbeheer en wijkschouw (samen met de gemeente en de groep buurtpreventie), geluidsoverlast en fijn stof A2/N2, grondwater overlast, bestemmingsplan Bouvigne, bomenplan Ooievaarsnest (rooien en snoeien Ontginningsweg maar ook aanplant van bomen ter hoogte afrit N2), zonne-energie (samen met 040energie).

Maar als er nog meer is, dan hoor ik het graag.

Terug Bestuur